(@.@) ($.$) (^.^) (>.<)

Thursday, May 12, 2011

suka suki dengan kek and roti

Hari ini Ar pergi jalan2 ke bandar Segamat dengan kak Ar.
N tetibe Ar nampak
"E, E De kedai bakery baru larh.. jommmm" (Sambil menyendeng)

Biler masuk je WAAAAAAAAA WANGI NYA BAU KEK AND ROTI
Rambang mata Ar sekejap.... and YUMMMY!!

So tanpa pikir panjang ar ambil roti n kek yang menarik hati AR
Dan tibe "ehem2 banyak ke duit ko sekarang??" sayup2 suara kak ku berkata di belakang

    Lalu ar pon letak larh satu persatu  

And sekarang Ar nak sroty moly sikit tentang roti diaorag  YUMMY2
roti kacang merah

rasa roti ini tersangat2 larh lembut dan rasa inti kacang merahnya tak manis sangat
n rasa kacang nya sangat2 larh halus dan asli

ROTI CROSSONT CHEESE
NI once of roti yang Ar akan beli tiap kali pergi ke kedai bakery.
Takat ni Ar just pernah rasa sekali je crossont yang sangt2 sedap
n kedai ni kedai kedua yang Ar rasa sangat2 sedap...
Tak rugi beli

  XTAU NAMA APA SEBAB TOKEY TU TULIS DALAM BAHASA CINA..
Rasa roti ni macam pizza hut tuuu.... Sedap sangat2..
Jelas terasa black paper nye..
Dan asas roti tu bukan nye macam roti yang selalu kita beli nak buat sarapan tu..
Asas roti ni ade biji matahari yang menambahkan kesedapan nya

curi dri ciek google x smpat snap sebb sedap sangat.. :P
 ROTI CHEESE STICK
SO far kedai bakery yang Ar pernah singgah bagi Ar kedai ni yang berhasil menawan
Ar.. Sebab roti cheese stick dia rangup..
Selama ni Ar makan roti ni tekstur roti dia just moist n lembik
But bile Ar rasa kat kedai ni rasa dia sangat rangup, rasa manis dan lemak dia sangat2 seimbang 

Ok jujur nye Ar kata kedai ni sedap,
siapa2 yang tinggal berdekatan dengan SEGAMAT JOHOR boleh lah singgah
Kedai dia bersebelahan dengan NAGOYA

1,JLN UTAMA 2/4, TMN UTAMA.
BANDAR UTAMA, 85000 SEGAMAT.

P/S. Ar bukan sedara mara or kawan kepada empunya kedai ni
tapi Ar just nak berkongsi kesedapan kedai kek dan roti ni

mood: menikmati roti crossont cheese.. so yummy


Get Your Pics Here



2 comments:

  1. aku beli kek besday anak sedara aku kat situ bulan lepas..bentuk mickey mouse..pastu cupcake dier murah..

    ReplyDelete
  2. yang ade kat dalam album fb ko tu erk??? comel larh.. hohoho

    ReplyDelete