(@.@) ($.$) (^.^) (>.<)

Sunday, May 29, 2011

uitm segamat mnjadi medan saksi!!!

Yeah sekarang Ar dah bergelar seorng siswi di UITM..heheh
Macam tak caya je dah jadi budak U.. NGEEE

BTW Ar dpt course sains kuantitatif
Ar harap ar boleh bawak course ni!!!

minggu lepas Ar mengalami minggu mds( ala2 orentasi larh)
memang besh bersama aabang2 and kakak2 pm yg sporting

Balik cuti terus demam.. hahah
demam rindu kat family kot.. (ngade2)

Lepas ni dah tak boleh malas2!!
kene rajin2 basuh baju!!!
kene rajin2 study!!!
jangan nak maen game je!!!
jangan nak maen fb je!!!
jangan aysik nak tengok cite je!!!
Jangan nak malas!!!

dan









jangan dan jangan
just say yes!!!!


hahah

goodluck!11




Thursday, May 12, 2011

suka suki dengan kek and roti

Hari ini Ar pergi jalan2 ke bandar Segamat dengan kak Ar.
N tetibe Ar nampak
"E, E De kedai bakery baru larh.. jommmm" (Sambil menyendeng)

Biler masuk je WAAAAAAAAA WANGI NYA BAU KEK AND ROTI
Rambang mata Ar sekejap.... and YUMMMY!!

So tanpa pikir panjang ar ambil roti n kek yang menarik hati AR
Dan tibe "ehem2 banyak ke duit ko sekarang??" sayup2 suara kak ku berkata di belakang

    Lalu ar pon letak larh satu persatu  

And sekarang Ar nak sroty moly sikit tentang roti diaorag  YUMMY2
roti kacang merah

rasa roti ini tersangat2 larh lembut dan rasa inti kacang merahnya tak manis sangat
n rasa kacang nya sangat2 larh halus dan asli

ROTI CROSSONT CHEESE
NI once of roti yang Ar akan beli tiap kali pergi ke kedai bakery.
Takat ni Ar just pernah rasa sekali je crossont yang sangt2 sedap
n kedai ni kedai kedua yang Ar rasa sangat2 sedap...
Tak rugi beli

  XTAU NAMA APA SEBAB TOKEY TU TULIS DALAM BAHASA CINA..
Rasa roti ni macam pizza hut tuuu.... Sedap sangat2..
Jelas terasa black paper nye..
Dan asas roti tu bukan nye macam roti yang selalu kita beli nak buat sarapan tu..
Asas roti ni ade biji matahari yang menambahkan kesedapan nya

curi dri ciek google x smpat snap sebb sedap sangat.. :P
 ROTI CHEESE STICK
SO far kedai bakery yang Ar pernah singgah bagi Ar kedai ni yang berhasil menawan
Ar.. Sebab roti cheese stick dia rangup..
Selama ni Ar makan roti ni tekstur roti dia just moist n lembik
But bile Ar rasa kat kedai ni rasa dia sangat rangup, rasa manis dan lemak dia sangat2 seimbang 

Ok jujur nye Ar kata kedai ni sedap,
siapa2 yang tinggal berdekatan dengan SEGAMAT JOHOR boleh lah singgah
Kedai dia bersebelahan dengan NAGOYA

1,JLN UTAMA 2/4, TMN UTAMA.
BANDAR UTAMA, 85000 SEGAMAT.

P/S. Ar bukan sedara mara or kawan kepada empunya kedai ni
tapi Ar just nak berkongsi kesedapan kedai kek dan roti ni

mood: menikmati roti crossont cheese.. so yummy


Get Your Pics Here



Tuesday, May 10, 2011

sedetik di PPUM...

Semalam Ar de temudaga jururawat di PPUM


Walaupun berat hati tapi Ar still gagah kan diri pergi kesana demi family
Kitaorg bertolak sehari sebelum hari temuduga dan bermalam di hotel yg disediakan oleh PPUM
Sebanyak RM70/ malam

Jalan nak kesana pun x lah susah sangat dan sangat2 larh dekat dengan bandar besar aka KL

Kesokan hari nye Ar pon gi temuduga..
Dari tempat penginapan ke tempat temuduga dekat sebab satu bangunan je kot..
Masuk2 je ke tempat kumpul peseta temuduga tu tengok so many people la...
MACAM2 BANGSA ADA...

So Ar duduk kat belakang sikit... Cool je masa tu..
Pastu tertengok result orang sebelah kanan wow 5A KOT
Tengok dak kiri lak wow 4A KOT.. DAK MRSM LAGI TU
Tengok result Ar wow 1A JE KOT.. HAHAHA..
Ha haha.. jauh beza Ar oiii

Pas tu dalam kol 9.30 kitaorg kene gi ujian minat,,
Soalan dia sebijik sejimpul macam soalan Spa..
AND soalan tu xde betul xde salah... don't wory

Dah lepas habis ujian tu tunggu di bilik menunnggu tunggu nama di panggil...
And A r dapat bilik no 1..
Bilik no1 tu larh bilik paling lme kena tunggu...

Ar kasi sijil
and duduk bile disuruh duduk..
soalan yang dia tanya

1. Apa persediaan sebelum mengahadiri temuduga?
2. Boleh tak berpisah jauh dengan family?
3. Apa bidang2 Jururawat ni?
4. Bagaimana teamwork diapply dalam Jururawat ni?
5. Apa pengalaman paling manis?
6. Apa pengalam paling perit?
7. Saya tengok anda ni banyak menyertai aktiviti di sekolah. 
boleh terangkan serba sedikit tentang persediaan sebelum pergi aktiviti tersebut..?
8. Apa risiko anda menyertai aktiviti tersebut.?.
9. Adakah anda snggup mencuci najis pesakit, muntah pesakit, dan benda2 yang jijik..?
10. Kalau diberi peluang untuk bekerja di pendalaman anda sanggup?
11. Kenapa?
12. Anda anak keberapa?
13. Berapa lelaki berapa perempuan?
14. Owh anak bongsu.. Mesti manja kan? (shy2 cat saya) heheh
15. Pernah bekerja sebelum ni?
16. Cuba cerita sedikit.
17. Owkeh apa pandangan anda terhadap bidang KEJURURAWATAN N?
18. Ada tak sedara mara yang berkerja sebagai jururawat?
20. Dimana?
21. Sebelum menghadiri temuduga ada tanya dia tentang peranan Jururawat?
22.. erm owkeh.. sampai disini sahaja.. terima kasih dan good luck ya!!! 

Keluar je bilik terus Ar said SENGAL SEGABAN!!
Penat Ar mengafal nama2 menteri satu hapak dia tak tanya..
Tak nak tanya sejarah PPUM NI...
URGHHHH...
Tapi soalan diberi ikut nasib..
Lain yang Ar baca lain yang dia soal..
Kan dah TERGAGAP-GAGAP
Ar menjawab..  
       
ADAKAH AR AKAN JADI SEORANG JURURAWAT





ORR

JADI BUDAK SAINS KUANTITATIF

ORR

JADI BUDAK JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN???

JUST WAIT AND SEE IN THE 5 YEARS!!

Friday, May 6, 2011

KEHIDUPAN YANG PENUH DENGAN PILIHAN

SAINS KUANTITATIF(uitm) VS JURURAWAT(ppum)

urghhh which one!!!!!
TWO roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

urghhhh.. penin lalat suda......
sama ada ingin dengar cakap family or ikut minat kita....

PILIHAN DIBERI

Ikut pilihan family jadi nurse(ppum)


BENEFIT
1. Dapat elaun setiap bulan
2. Habis belajar terus kerja di PPUM

KEBURUKAN
1. X de minat dalam bidang ni
3. Mungkin x dapat score 
(ALASAN BUDAK2)



or ambik cos Sains Kuantitatif(uitm)

BENeFIT:
1. Cos yang  Ar sangat2 minat
2. Senang dapat kerja.
3. Bidang kerjaya yang meluas

KEBURUKAN
1. Antara cos yang paling susah
2. Mungkin akan berhenti atau tukar cos
3. Habis belajar kena cari kerja sendiri


Erm dalam hidup perkara paling susah yang perlu kita alami ialah MEMBUAT PILIHAN
Lagi2 kalau pilihan itu akan mengubah hidup kita
dan kita x tau apa yang akan berlaku akan datang 





I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.
(the road not taken--------> by Robert Frost)

ambil jalan yang orang lain x selalu ambil???
ermmm Ar dapat apa yang di maksudkan


KITA DIBERI PILIHAN...
TAPI MANA SATU YANG PERLU DIPILIH?
SENANG ATAU SUSAH?

DALAM HIDUP TAKDE BENDE YANG SENAG
KITA PERLU MENGHADAPI CABARAN TU
JANGAN SAMPAI KITA MENYESAL DIKEMUDIAN HARI
AKIBAT HANYA INGIN MENGAMBIL PERKARA YANG SENANG!!!