(@.@) ($.$) (^.^) (>.<)

Tuesday, May 10, 2011

sedetik di PPUM...

Semalam Ar de temudaga jururawat di PPUM


Walaupun berat hati tapi Ar still gagah kan diri pergi kesana demi family
Kitaorg bertolak sehari sebelum hari temuduga dan bermalam di hotel yg disediakan oleh PPUM
Sebanyak RM70/ malam

Jalan nak kesana pun x lah susah sangat dan sangat2 larh dekat dengan bandar besar aka KL

Kesokan hari nye Ar pon gi temuduga..
Dari tempat penginapan ke tempat temuduga dekat sebab satu bangunan je kot..
Masuk2 je ke tempat kumpul peseta temuduga tu tengok so many people la...
MACAM2 BANGSA ADA...

So Ar duduk kat belakang sikit... Cool je masa tu..
Pastu tertengok result orang sebelah kanan wow 5A KOT
Tengok dak kiri lak wow 4A KOT.. DAK MRSM LAGI TU
Tengok result Ar wow 1A JE KOT.. HAHAHA..
Ha haha.. jauh beza Ar oiii

Pas tu dalam kol 9.30 kitaorg kene gi ujian minat,,
Soalan dia sebijik sejimpul macam soalan Spa..
AND soalan tu xde betul xde salah... don't wory

Dah lepas habis ujian tu tunggu di bilik menunnggu tunggu nama di panggil...
And A r dapat bilik no 1..
Bilik no1 tu larh bilik paling lme kena tunggu...

Ar kasi sijil
and duduk bile disuruh duduk..
soalan yang dia tanya

1. Apa persediaan sebelum mengahadiri temuduga?
2. Boleh tak berpisah jauh dengan family?
3. Apa bidang2 Jururawat ni?
4. Bagaimana teamwork diapply dalam Jururawat ni?
5. Apa pengalaman paling manis?
6. Apa pengalam paling perit?
7. Saya tengok anda ni banyak menyertai aktiviti di sekolah. 
boleh terangkan serba sedikit tentang persediaan sebelum pergi aktiviti tersebut..?
8. Apa risiko anda menyertai aktiviti tersebut.?.
9. Adakah anda snggup mencuci najis pesakit, muntah pesakit, dan benda2 yang jijik..?
10. Kalau diberi peluang untuk bekerja di pendalaman anda sanggup?
11. Kenapa?
12. Anda anak keberapa?
13. Berapa lelaki berapa perempuan?
14. Owh anak bongsu.. Mesti manja kan? (shy2 cat saya) heheh
15. Pernah bekerja sebelum ni?
16. Cuba cerita sedikit.
17. Owkeh apa pandangan anda terhadap bidang KEJURURAWATAN N?
18. Ada tak sedara mara yang berkerja sebagai jururawat?
20. Dimana?
21. Sebelum menghadiri temuduga ada tanya dia tentang peranan Jururawat?
22.. erm owkeh.. sampai disini sahaja.. terima kasih dan good luck ya!!! 

Keluar je bilik terus Ar said SENGAL SEGABAN!!
Penat Ar mengafal nama2 menteri satu hapak dia tak tanya..
Tak nak tanya sejarah PPUM NI...
URGHHHH...
Tapi soalan diberi ikut nasib..
Lain yang Ar baca lain yang dia soal..
Kan dah TERGAGAP-GAGAP
Ar menjawab..  
       
ADAKAH AR AKAN JADI SEORANG JURURAWAT





ORR

JADI BUDAK SAINS KUANTITATIF

ORR

JADI BUDAK JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN???

JUST WAIT AND SEE IN THE 5 YEARS!!

21 comments:

  1. ssh jgk erk sln yg dtye..huhuhu..sye punyer sng la ckit dri awk..bgi sye la..:)

    ReplyDelete
  2. hahah.. yau x pe tergagap nak jawab... ermm soklan ikut nasib.. heheh

    ReplyDelete
  3. uit..juruteknologi makmal?? nape x apply mase spa dulu?

    ReplyDelete
  4. juruteknologi makmal tu larh yg aq apply kat spa tu

    ReplyDelete
  5. ooo ko apply jururawat ke ppum..rugi naper tak amek juruteknologi makmal perubatan..lg hebat amk juruteknologi makmal perubatan taw

    ReplyDelete
  6. memang nak aplly j.teknologi makmal tpi result kimia x credit tu yng apply lain...

    ReplyDelete
  7. ooo.sains kuantitatif pon orait gak..pas ni leh amek degree in math lak lg bgs sambung actuary science

    ReplyDelete
  8. actualy Ar dah berhenti uitm sains kuantitati tu. Ar masuk ppum ambik dip. jururawat

    ReplyDelete
  9. SALAM. tumpang tanya macam mana nak dapatkan penginapan di ppum sebab sy juga ada interview di sana cuma tiada tempat penginapan

    ReplyDelete
  10. @AGEN TOPUP
    maaf saya pon tak ingat,
    tapi biase nye dia tawar kan sekali dalam surat temuduga tu

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. salam. nak tanya, bila kita dah masuk ppum tu, kita akan jadi nurse jugak ke? sbb saya dapat diploma kejururawatan hihi

    ReplyDelete
  14. cuak pulak nk gi isnin ni.. -_-

    ReplyDelete
  15. weyh aku pown hari isnin nih ..pkul 3.30 .. doakan ea :D

    ReplyDelete
  16. soalan jawab dlm bahasa melayu eh?

    ReplyDelete
  17. [2015 interview PPUM] setelah bermcm soalan2 aku hafal misi visit teras..bertapa digunung APA yg dia Tanya ? 1.Intro 2.Minat ke ? 3.biasa jga orang sakit? -_- seriously! Ada yg sama kumpulan ( all laki) ngan aku..buat lawak ..tp dia xkesah pun..aku gelak je dlm hati lol..sorang lagi suara lembut je..and sorang lagi ckp macam mesin..laju siot..aku biasa je (lebih kurang 5 minit habis semua dlm group aku tu..) -_- ..sharing..
    .

    ReplyDelete
  18. [2015 interview PPUM] setelah bermcm soalan2 aku hafal misi visit teras..bertapa digunung APA yg dia Tanya ? 1.Intro 2.Minat ke ? 3.biasa jga orang sakit? -_- seriously! Ada yg sama kumpulan ( all laki) ngan aku..buat lawak ..tp dia xkesah pun..aku gelak je dlm hati lol..sorang lagi suara lembut je..and sorang lagi ckp macam mesin..laju siot..aku biasa je (lebih kurang 5 minit habis semua dlm group aku tu..) -_- ..sharing..
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. interview dye dlm BI ker BM? and dlm kumpulan ker?

      Delete
    2. interview dye dlm BI ker BM? and dlm kumpulan ker?

      Delete