(@.@) ($.$) (^.^) (>.<)

Monday, April 2, 2012

Antara masalah dan kita

Hidup sentiasa dipenuhi masalah

Satu satu menimpa diri.

Sakit, belajar, family and bla, bla, bla

Hanya cara je yang membezakan antara manusia dengan manusia lain

Semakin banyak masalah yang diterima

Semakin banyak air mata yang gugur

Semakin kurang senyuman yang di ukirkan.

Tapi semakin banyak doa yang dimohon

Di mana mengharap kan ALLAH mengabulkan semua doa tu sekelip mata.

Bila dah dapat lalai terhaadap ALLAH


Friday, March 23, 2012

Mengalir air yang tak bersalah

Ya Allah
Murah nye air mata hamba mu ni

Senang je mengalir.

Lagi2 bila memikirkan masa depan yang sudah gelap.

Dah la impian masa zaman sekolah sudah terkubur.
Sekarang takkan dapat sambung ijazah.

Sungguh hamba mu ini cemburu melihat kawan2 dapat mengejar impian masing2 dengan senyuman.

Cuba dan cuba menahan.
Namun____

Saturday, March 10, 2012

Hidup yang akan gelap

Ya Allah
Tabah kan hati hamba mu ini.

Masa hadapan ku umpama sudah gelap.

Tiada apa dapat ku lakukan lagi.

Bawa lah ku keluar dari masalah sekarang.

Apa kah ini nasib ku. :'(

Wednesday, February 8, 2012

Penat dan Lelah

Penat!!

Serius Ar dah penat buat benda yang Ar benci

Ar rasa dah nak putus asa!!

Ar rasa nyesal sangat sebab Ar pilih apa yang Ar lalui sekarang
Ar nyesal sebab pilih bende yang Ar tak suka. :(

Ar rasa terseksa lalui hari

Jeles tengok kawan yang boleh kejar impian mereka

Ar bukan tak layak atau tak dapat peluang untuk kejar impian Ar

Tapi Ar lepaskan setelah separuh daripada impian Ar dalam gengaman Ar

Ar pilih bende yang Ar tak suka

Saya penat lalui hidup yang camgini
Pura pura gembira di hadapan orang lain
Hakikat nya____

Ya Allah kasi lah petunjuk kepada hambaMu ini

Thursday, November 17, 2011

hip hop scene malaysia!!!! legend bro!!

hip hop scene yang dah berkubur lama..
klu ada pon sekarang tak populor macam tahun 1990, 2000 dulu..
masa tu pon ar masih darjah satu...

KALAU dulu too phat larh paling populor lagu anak ayam, !!!
legend ni bro!!!!
(tengok tu joe kurus lagi.. sekarang ____________) >.<
populor weii dia orang ni sampai keluar negara1

then ruffedges - TIPAH TERTIPU
lagu tu memng menjadi siulan budak sekolah masa dulu2

ahli fiqir pon apa kurang nye
anguk2 geleng2
lagu diaorang pon banyak ar layan
paling masyuk derita merindu--- >.<  

4u2c
der banyak arh kalau nak senarAI kan
kru, teh tarik crew (ex mizz nina, altimet group)
bla-bla bla

 dj fuzzz
dia ni hip hop dj... 
sapa yang tengok showdown maybe kenal die, bab dia selalu jadi dj 
for battle
lagu die yang ar masyuk bagi ar khayal feat malique
and ok feat malique


kalau sekarang tunggu maliQue, altimet n Joe Flizzow keluar single baru populor,
baru larh orang nak cerita
hi hop lebih berseni bagi ar
sebab lirik dia lebih mendalam DAN!!!
Tak cerita tentang CINTA sangat...;


Dalam banyak2 artis hip hop kat malaysia ni
Ar paling minat kat maliQue (JENERAL)
DIE  x sama macam joe.
sebab dia more underground n senyap
payah woo nak tengok die nyanyi live or kat konsert 
lagi2 kat tv
kata2 die perghhh!!!! terbaek
Ar start dengar lagu maliQue since form 4 thun 2009 dulu
semua lagu dia sangat catchy 
dan lirik dia kadang2 buat fikir dua tiga kali
yang paling besh dia berpuisi melalui lagu
puisi teringat ZAHIRIL ADZIM  >.<



last sekali cer dengan lagu maliQue cuba lagi
nehhh lagu tu perli radio sikit.. hahah
lagu tu sangat2 larh memberi semangat untuk Ar lebih maju!!1


ganda usaha bukan simpati
Percaya besok lusa buat lagi
Mereka tanya sampai mana
Yo nampak langit sampai sana
Tiada makna kalau tiada fakta
Lihat carta situ ku diwarta-cuba lagi.. maliQue
apa2 pon tu dulu.. sekarang orang more to pop, indie, bla bla bal

kalau sekarang ar minat giler kat HUJAN!!
REASON WHY KENAPA AR MINAT HUJAN???
sebab lagu yang diaorang buat lirik die mendalam..
kadang2 boleh buat ar mengelamun!!!

APA APA PON SOKONG LARH BARANG BUATAN MALAYSIA!!!!

LAST SEKALI!!
DENGAR CERITA TOO PHAT DAH NAK KEMBALI
TAHUN DEPAN !!!
X SABAR DER!
p/s 6. Muzik Buatku High featuringbunkface feat malique
x sabar der!!
 

Sunday, August 14, 2011

Menjalar di angkasa

sekali dua leh larh buat
dua kali buat macam pelik..

pelik semakin pelik
dah tak macam dulu

 yela dulu lain
sekarang lain

tapi x salah
nak mencuba untuk menjadi seperti sebelum ni

JANGAN

kita mesti pandang kedepan
jangan pandang kebelakang

kenapa?????

kita mesti menjadi lebih maju daripada sekarang
dah kalau sebelum ni lebih maju
pe cer..

ps/ merapu dirapu petang ramadhan perut berirama syahdu...