(@.@) ($.$) (^.^) (>.<)

Thursday, March 10, 2011

BUKIT ROKAN


14.2-19.2(PROGRAM TRANSFORMASI GENERASI BARU FELDA siri 3)


Fuhh.. punya lme dah bru hari ni aq nak tulis tentg program ni.. heehehh

cerita nya bermula apabila ade ssorg mkcik dtg umh aq.. bertanya
sma ada aq mau pergi ke x kursus felda ni.
mse tu aq bru bnguun tido , tanpa fikir panjang aq pon ckp aq nk g..
maka bermula peristiwa yng mengerikan indah

heheh

  • kmi g sne dgn menaiki bas dgan dak2 keratong dan selancarr
  • dalm kol 10 kitaorg dah smpo kat tempt polis bantuan bukit rokan.
  • mula sampi2 doh berdebor2.. ye ar slme ni aq sllu g kem kadet polis.. aq fkir ni nnti msti kne ragging
  • mule kitaorg g daftar dan dpat baju dan seluar.. what!!! aq dpt size xxl for bju dan sluar ..
  • then ktaorg msok kbilik tok rht dan suai knl ngan dak2 roomate... lucky aq dpt roomate yg best2 dan spooting
  • kat sne aq dapt group 3.. lucky  aq sme group ngan nina
  • kat sne gak kitaorg dihindangkan dengan bermcam2 ceramah ZzZzZzzZzZ BORING..... .
  • pada hari kedua kitaorg kne masuk hutan tok masak ikn dan hias puteri...
  • tabik arh dengan ghafar sbb die yg siang ikan dengan pro nya.. hahhaah
  • ni some picture yg smpt di snap oleh fara dan kak imah
tgah masak ikan aq,nina, dan ikah

kak imah, ikah, yasmin














ni mse kitaorg nk masok ke hutan.. hutan larh kot..

ni dayang dan puteri jering kmi














ni depa tengah wat tempt tok angkut puteri (mr preside dan izzudin)












ni kmi punye bendera.. kmi kena jaga klu x kena curi dengan fc lain














  • lepas dah siap hias puteri, hulubalang dan dayang kmi kena diminta berpatah balik untuk mempersembhkn puteri dan mkan
  • ok di sna kmi diminta tok hanta seorg wakil tok bersilat iaitu bob!!!
  • then kmi kene nyani lgu cheerup ktorg...
         1. "makan2, minum2, makan minum, urggggg"
         2."kami dah datang korang jangan bengang,
             nak jadi juara bukannya senag
             hari2 berlatih sampai badan penat
             sampai badan pon x larat
             19, 19 collabration x2"
  • haha macam poyo jew..
  • lepas dah siap kitaorg kena masak sndri tok mnampong perot pada waktu malam 

ni fc kitaorg tengah ksi arahan..

hahah.. ni wktu kitorg tgah makn

















ni peralatn kitorg masak




ni larh mknn nye,,, adat larh mkana khemah.. hahah
























then bile dah siap kitaorg kene siap kn khemah..
pada malm tu pulak de ini.....
tpi suasan pada malm tu mmg best.. api2 yg ditiup angin mmg cantik
erk aq lupe larh nme nye ape... heheh


lepas api tu dah terpadam kami diminta tok wat bulatan dan tengok de owg berlkon.... ape tah...
x ambik port sngt pon

lepas dah dalm kol 12 gtu larh kmi bermain stu game yg bernama komunikasi berkesan,,
kmi akan ditutup mata dan dibawa jalan dan dtintinggalkan sorg kat stu tmpt.. padahal bukan sorg2 coz aq de dengr org bersembg..
kemudian kami diminta menyebut kata rahsia agar fc kmi dpat menyelamatkn kmi...
kira ok ar tpi x mncabar sangat klu nk dibandingkn dengan apa yg aq lalui mse gi kem kat tasik bera.. yang tu mmmg mencabar gilerrr

pastu kmi de xtvt flying fox ngan wall climbing.. mse hri keberapa tah lupe lak..
selama ni aq ngan flying fox tu mengerun kan skli aq ga x larh gerun dan mncabar sgat.. biase je hahahh...
ni ketua kitaorg esma.. klu x slp larh







                                                       



yng ni lak salman.. one of our member group...















kmi dpt wat bende alah ni mse petg di waktu pgi lak kmi kene berltih kawad tok penutup..
dah penat kawad pe agi snap gmbar larh.. hahah 
xde dlam gambar izzudin, salman, sue





















dri kiri atas skli bob, yasmin, esma, salma, ghafar
tengah dri kiri alin, ermmm, nad, fara, kak imah, iqah, emmmm
bawah dri kiri nina, iqah, puteri jering









































hari yng ke 5 mlm de mlm mkn bbq.. mlm tu mmg best.. kitaorg kene berlkon.. tp yg mlng mse turn kitorg mic rosakk.. poyo toll dan bile tibe kat kump kitorg nasi habis.. jahat giler.....









































ni lak dak2 roomate aq.. korg mmg gempak larhhhhh












aq rindu giler ngan dak2 roomate aq!!!














































tpi kem kat sni mmg tinggl kesan yg mdalam.. masa hari terakhir tu kitaorg de persembhan kawad, senam, dan ape tah nme die,,
sebelum tu ktorg diminta berkumpul dgan dak2 group kitorg.... kitaorg diminta mengatakn tentagape yg kite suke dan x puas hati dengan ahli group.. mmg mse tu semua org mnangis.. termasuk llki.... 
aq tengok semua org kat kem tu nangis termasuk fc2 diaorg dan aq... semua nngis....
memng tabik larh







ghafar, fc, yasmin


ni fc kitorg..... waaaaaa.. rindu gilerrrr













all



last but not least
proton2 cak2
wira2 cak2
waja2 cak2
kancil2 cak2
nomborrrrrrrrrr serang!!!!!!!!!!!!!!.. hahahh

1 comment:

  1. HAHA.. TAU X PE... KURSUS NI BEST SANGAT...
    PESERTA SIRI 2

    ReplyDelete