(@.@) ($.$) (^.^) (>.<)

Wednesday, December 29, 2010

hamster!!!!!!!!!!!!

ok entry kali ni Ar nak cite pasal HAMSTER.
honestly sebelum ni Ar memang benci giler dengan hamster ni.
tah macam mane Ar leh suke dengan hamster ni Ar pun x tau..
maybe sebab hormon hamster Ar sudah naik kot,, kih kih
ermmm Ar ingat Ar nak beli hamster...
so Ar tengok kat google tentang hamster...
so Ar nak cite la secara ringkas tentang hamster ni..

 ok first nanti Ar nak cari hamster yg debab dan bulu yg cantik....
ok cara nk beli korang mesti tengok dulu sama ada ia jantan atau betina nanti kene tipu dengan tukang jual tu..

ok dari situ korang leh bezakan mana satu jantan dan betina k...




lagi satu bagi Ar makanan hamster ni senang je iaitu kasi makan kuaci

tapi Ar ade bace kat satu blog tu die kata tak boleh kasi selalu hamster ni makan kuaci coz nanti senang gugur dan kuaci ni banyak lemak and nanti die obesiti so lebih baek korg slalu ksi dieq makan sayur2

 ok contoh terdekat lobak...
semua jenis sayur kecuali sayur yang berbau seperti segala jenis bawang
ok...

selain itu hamster ni gak perlukan vitamin so korang leh cari kat petshop
pasti jual nye.. klu x jual korang tembak kepala dieq
                                   opsss.. terlebih sudaa.... hehe                             




k kalau korang nak tau hamster ni boleh makan anak dieq yang bru lahir tau.. mcam kucing gak,,
so lebih baek korang asing kan bapa nya dri anak2 nya..
lagi satu korang x leh tukar alas tu sehingga 2 minggu..


ok selain itu gak hemster ni suka mengigit so Ar cadangkn korang letakkan kayu yang keras agar dieq boleh gigit

selain tu korang gak perlu selalu memegang hamster korang agar dieq jinak,
nanti dieq x gigit korang
selalu gak kasi makan kat tangan.. mesti comel kan..


perkara yang x kan terjadi jika Ar bela hamster







ha ha perkara ni memang xkan terjadi coz kucing Ar memang hyperxtiv...


ok ar ni sedikit sebanyak tentag hamster yang leh Ar tulis... kalau korang nak tau lebih lanjut pergi kat blog ni

kalau Ar jdi beli hamster aku post bnyak2 gambarnye..

0 comments:

tunjukkan emosi anda dengAN ICON2 CUTE INI!!:
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment